Dit zijn wij: Johan en Willeke, Abel (6), Mirjam (4) en Julia (1) en woonachtig in Tirana. In de zomer van 2022 zijn we uit Monster vertrokken naar Albanië voor zes jaar. Hier zetten wij ons in voor de kerk en inwoners in Albanië en Kosovo.

Wat doen we?

De kerken in Albanië en Kosovo zijn jong en kwetsbaar, maar enthousiast in geloven. Op onze website lees je meer over de (geloofs)geschiedenis van Albanië. Samen met 14 gemeenten doorlopen we het ‘Fokusi’ traject. Het doel van Fokusi is om het persoonlijke geloof en groei te vergroten van de deelnemende kerken in Albanië en Kosovo. De visie van Fokusi is dat christenen en kerken zich verdiepen in hun geloof en dit ook praktisch vorm geven in contacten met mensen in hun buurt. Hierbij horen ook nadenken over diaconale taken in de wijk/dorp en training van kerkleiders en jeugdleiders.

Willeke richt zich hierbij voornamelijk op de behoeften op diaconaal vlak, bijvoorbeeld op het gebied van opvoeding, vrouwenwerk en jeugdwerk. Johan houdt zich vooral bezig met het trainen en bemoedigen van kerkleiders en jeugdleiders en het vormgeven van het jeugdwerk.

Website: vrijinalbanië.nl

Financiële bijdrage:

T.n.v. Diaconie ‘s-Gravenzande

Rekening nummer NL 55 RABO 0323 2402 16   

o.v.v. Zending – fam Vrij

Hartelijk dank